Η Βαρβάρα Σπυρούλη και η Λένια Οικονόμου στη διεθνή συνάντηση τέχνης στο San Miguel de Allende στο Μεξικό από 22 έως 30 Μαϊου 2015

Η Βαρβάρα Σπυρούλη και η Λένια Οικονόμου θα συμμετάσχουν σε διεθνή συνάντηση τέχνης στο San Miguel de Allende στο Μεξικό, την οποία διοργανώνει τα τελευταία 16 χρόνια η αστική εταιρεία “San Miguel en Marcha, και  θεωρείται καλλιτεχνούπολη, διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα πολιτισμικό φεστιβάλ.
Την διοργάνωση αναλαμβάνει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία διαθέτει ένα αυτοδιαχειριζόμενο πολυχώρο τέχνης στον οποίο καλούνται καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο, μέσω πρεσβειών, να εκθέσουν το έργο τους.
Eφέτος θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 30 Μαϊου 2015.
Είναι η δεύτερη φορά που παίρνουν μέρος Έλληνες σ' αυτό το φεστιβάλ. Την πρώτη φορά, πριν περίπου πέντε χρόνια, παρουσίασαν έργα τους η Μαρίνα Μαραβελάκη και η Δήμητρα Κουμαντάκη.

Βαρβάρα Σπυρούλη  http://www.spiroulibarbara.com :

Η Βαρβάρα Σπυρούλη φτιάχνει κατασκευές από σύρμα και χαρτί. Δημιουργεί έργα με γραμμές και σημεία τα οποία ορίζουν κατευθύνσεις. Αυτές οι κατευθύνσεις δημιουργούν χώρους- τόπους. Ο τόπος του ήλιου, ο τόπος του κυματισμού, ο τριγωνικός ή ο κυκλικός τόπος.

Λένια Οικονόμου http://leniaeconomou.weebly.com/index.html :

Η Λένια Οικονόμου σχεδιάζει με μολύβι και ξυλομπογιές σε χαρτί, φόρμες που παραπέμπουν σε στοιχεία της φύσης όπως τα φυτά και οι κινήσεις του νερού.

Κοινό στοιχείο των δύο εικαστικών η εμμονή με τη γεωμετρία και την αφαιρετική φόρμα που συνδέονται μέσα από διαφορετικά πλαστικά υλικά, επικεντρωμένα στην καθαρότητα και τη λιτότητα.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54